WegWijs Roosendaal: voor Wmo, jeugdhulp en maatschappelijke vraagstukken per 1 december 2016

We gaan intensief samenwerken om een plek te bieden waar alle inwoners terecht kunnen voor vragen en ondersteuning bij het dagelijks leven, opgroeien, welzijn, een beperking of ouderdom. Ook jongeren met vragen kunnen er aankloppen. WegWijs Roosendaal behoudt hetzelfde telefoonnummer van de gemeente als voorheen: 140165.

Quote wethouder van Poppel

“Je kunt vanaf 1 december bij WegWijs Roosendaal rekenen op professionals die je onafhankelijk verder helpen naar ondersteuning die bij je past. De ene keer is dat lichte ondersteuning door de gemeente, MEE of WijZijn, andere keren is dat ondersteuning van een specialistische zorgaanbieder. Wat je vraag ook is, stel hem bij onze professionals en zij wijzen je de weg.”

Samenwerking

Nu al wordt er volop samengewerkt om alle professionals van de gemeente, MEE en WijZijn met hun expertise op elkaar te laten aansluiten en zo tot een eenduidige aanpak te komen die vanaf 1 december werkt. De professionals van WegWijs Roosendaal zorgen voor goed contact met huisartsen, de wijkverpleging, specialistische zorg en andere organisaties in de wijk.

Werkwijze WegWijs Roosendaal

WegWijs Roosendaal is er voor inwoners die ondersteuning kunnen gebruiken om zelfstandig en prettig te leven. Inwoners kunnen vertrouwen op onafhankelijke ondersteuning en houden zelf de regie op de keuze van een passende oplossing. Inwoners kunnen er terecht voor vragen over thuishulp, begeleiding, opvoedondersteuning, speciaal vervoer, dagbesteding, hulpmiddelen, woningaanpassing, schuldhulpverlening en mantelzorgondersteuning.

De professionals van WegWijs Roosendaal werken als volgt:

  • De WegWijs-professionals komen bij de mensen thuis om de vraag in beeld te brengen. Een naaste, mantelzorger of onafhankelijke cliëntondersteuner kan ook aansluiten. Samen kijken zij wat de wensen zijn, wat er nodig is en wat de beste oplossing is.
  • De professionals geven informatie en advies en bieden zelf lichte ondersteuning. Ook stimuleren ze dat familie, vrienden, buren en vrijwilligers helpen.
  • Als het nodig is, schakelen de professionals specialistische zorg in. Ze houden daarbij nauw contact met inwoners en aanbieders en zien er op toe dat de ondersteuning goed verloopt.

Website wegwijsroosendaal.nl
Vanaf vandaag vinden inwoners op www.wegwijsroosendaal.nl meer informatie en een doorverwijzing naar de dienstverlening van de gemeente, MEE West-Brabant en WijZijn Roosendaal. In een animatiefilm worden de veranderingen en de werkwijze van WegWijs Roosendaal toegelicht. Op een later moment wordt de website ook vernieuwd met uitgebreide informatie die mensen helpt om hun weg te vinden in het aanbod in Roosendaal.