MEE Academie

Nu participatie, meedoen voor iedereen een belangrijke positie inneemt in onze samenleving, wordt kennis van mensen met een beperking steeds belangrijker. Op het werk, school, wonen en in onze vrije tijd krijgen we soms te maken met mensen die af en toe een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Of begrip op de wijze waarop ze reageren. 

Het wordt dus steeds belangrijker om hierover kennis op te doen zodat medewerkers, leidinggevenden, docenten en organisaties in het algemeen beperkingen herkennen en weten hoe je omgaat met mensen met een beperking. Door kennis versterk je competenties en bied je houvast. De trainers van MEE West-Brabant zijn expert in het omgaan met en herkennen van een beperking en de wijze van integrale benadering. En de manier om hoe dit te delen met andere betrokkenen.

 

Wij bieden trainingen, coaching, workshops en e-learning opleidingen op verschillende thema’s: Sociale Netwerk Versterking (SNV) – Autisme – Licht Verstandelijke Beperking (LVB) – Financiën – Arbeid. Onze trainers zijn consulenten van MEE West-Brabant en hebben door hun dagelijkse ervaring veel expertise en kennis. We zijn daardoor expert in het omgaan met en herkennen van een beperking en de wijze van integrale benadering. In cliëntondersteuning gaat het vaak om problematiek die op meerdere levensgebieden tegelijk speelt. We leren onze deelnemers niet alleen te kijken naar een probleem op werkgebied of omgang, maar in relatie tot totale participatie en zelfredzaamheid.

MEE West-Brabant is geregistreerd bij het CRKBO en daarmee een erkend opleidingsinstituut. Nagenoeg al onze opleidingen dragen een kwaliteitskeurmerk (accreditatie) van Registerplein. Deelname levert daarmee registerpunten op voor geregistreerde maatschappelijk werkers, sociaal agogen, ggz-agogen, cliëntondersteuners, sociaal juridisch dienstverleners en geregistreerde jeugdzorgwerkers bij SKJ.

Kijk hier voor MEE Academie in beeld! Onze resultaten van afgelopen jaar geven u inzicht in dienstverlening en activiteiten.

Wil je toch liever een op maat gemaakte opleiding in-company die aansluit op jouw doelstellingen? Informeer naar de mogelijkheden en prijzen bij Sanna Elsendoorn.

Open inschrijvingen

Incompany

E-learnings